2. Hisspodden varför då?

Meningen är att ha avsnitt som ger kunskap och ny forskning. Andra avsnitt som ger mod att våga. Behovet av tröst och medkänsla ska vara med men är det ältande eller anklagande du hamnar i behövs vänlig och tydlig hantering. Acceptans är centralt för att kunna åka upp några våningar när du rasat eller fastnat.

Metaforen Hiss har funnits med mig länge och står för det jag tror på när det gäller att möta mig själv och andra i livets balansgång.

Skickar jag mig själv eller andra ner i källaren i mörker med skam ,tvivel och ältande som sällskap behövs ett tydligt verktyg för att komma upp igen. Livet är inte alltid på topp men att hantera och förstå egna och andras behov är centralt för mig.

Att mötas och förstå något mera än jag gjorde innan, stanna upp och förundras, få läkande kunskap eller bara vara människa. Varje avsnitt är med en person jag gärna vill samtala med och dela med mig av deras kunskap, forskning, erfarenheter och tillkortakommanden utifrån att vara människa. Tillsammans bygger vi ett hus med en flexibel hiss som tar dig mellan våningarna för att hitta just dina behov för dagen.

I podden får du möta gäster som kan hjälpa dig stanna upp och lyssna till dina behov.

Varmt välkomna att kliva in i hissen tillsammans med mig och gäster.

Hisspodden beroende och psykiatri.jpg